Amerikanska cheerleadern Desiree Jennings i Washington vaccinerades mot influensan den 23 augusti
.
Tio dagar senare fick hon influensaliknande symptom som feber, illamående och trötthet. Men läkarna förbryllades av att hon också fick stora problem med talet och spasmiska ryckningar i kroppen.
Desiree kunde inte längre ta sig fram normalt om hon inte går baklänges.

Dygnet runt lever hon nu med ofrivilliga ryckningar i musklerna.
Enda sättet för henne att kunna röra sig normalt är genom att gå baklänges.
Hon kan också springa obehindrat och kan då också tala utan problem, något som läkarna just nu har svårigheter att förklara.

Fallet har fått stor uppmärksamhet i USA. Enligt amerikanska tv-kanalen NBC har Jenkins nu av läkare vid Johns Hopkins-sjukhuset fått diagnosen dystoni: en ovanlig neuroligisk sjukdom som orsakar spasmiska muskelsammandragningar i kroppen och svårigheter med motoriken.
Läkarna tror att sjukdomen kommit av en svår reaktion på vaccinet hon tagit mot influensa.

Desiree säger;
– Jag skulle hellre köpt en lott än vaccinerat mig om jag hade vetat om riskerna, säger Jenkins till NBC och vill nu varna andra människor som funderar på att vaccinera sig.
Samtidigt säger läkare till NBC att reaktionen är extremt ovanlig och att Desiree är en på miljonen att drabbas så här.Gud vad hemskt! :|
Jag tvekade inte att ta vaccinet mot svininfluensan - tills jag läste & såg det här!
Nu känns det som om det kvittar. Även om risken är väldigt liten att man får något slags bieffekt på det här sättet, så finns risken.

Att det kan bli så jävla fel.... Vågar du?